Profiel...


Na het met goed gevolg doorlopen van een middelbare schoolopleiding en het gedeeltelijk doorlopen van een HBO-opleiding Wis- en Natuurkunde begon Lex van Schijndel(1957) in 1978 als administratief medewerker; daarnaast startte hij met zijn AMBI-opleiding (Automatisering en Mechanisering van Bestuurlijke Informatie). In 1980 aanvaardde hij een functie in de automatisering als programmeur en systeem analist bij ingenieurs- en architectenbureau Royal Haskoning. Hier werkte hij meerdere jaren in een technisch/administratieve omgeving. Een gedeelte van zijn werkzaamheden voerde hij lokaal in het verre oosten uit.

Het ingenieurs- en architectenbureau verliet hij in 1985 om een functie te gaan vervullen als systeem analist en ontwerper bij een gerenommeerd bouwbedrijf. Daar hield hij zich voornamelijk bezig met het realiseren van computertoepassingen voor gebruik binnen de bouw. Zijn grootste aandacht ging uit naar modernisering en uniformisering van de gebruikte automatiseringsmiddelen.

Dit bedrijf verliet hij in 1989 om een periode werkzaam te zijn als senior systems engineer bij een bedrijf dat zich specialiseerde op het gebied van (grafische) userinterfaces.

Lex van Schijndel beschikt over ruime ervaring op het gebied van automatisering, management en organisatie in een (technisch) administratieve omgeving. Kwaliteit, continuïteit en compatibiliteit staan bij hem voorop. Zijn specialisme ligt op het terrein van ontwerp en bouw van op hiërarchische en relationele databases georiënteerde systemen. Daarnaast speelt samenwerking met andere specialisten binnen zijn activiteiten een voorname rol. Door het grote aantal uitgevoerde projecten is een goede verhouding ontstaan tussen kennis, kunde en ervaring.

De gebruiker van geautomatiseerde systemen neemt bij hem een bijzondere plaats in. De mens achter de gebruiker, ergonomie en uniformiteit krijgen zijn speciale aandacht.